Google ADS

Të mirat e portokallit

18:07 | 10 Mars 2015

Lëngu i portokallit ndikon në rritjen e formimit të oksideve të azotit, lëndë kimike, të cilat mbrojnë nga krijimi i shtresave yndyrore në enët e gjakut.

Portokalli jo vetëm që e zvogëlon nivelin e kolesterolit të dëmshëm në gjak, por njëkohësisht e zvogëlon edhe trashjen dhe forcimin e enëve të gjakut dhe atë afro 30%, bëjnë të ditur shkencëtarët britanikë.
Lëngu i portokallit ndikon në rritjen e formimit të oksideve të azotit, lëndë kimike, të cilat mbrojnë nga krijimi i shtresave yndyrore në enët e gjakut. Frytet e portokajve përmbajnë karbohidrate dhe fruktozë, acide organike, kripëra, materie azotike, celulozë, fitoncide dhe sasi të lartë të vitaminave A, B1, B2 dhe C.
Lëngu i portokallit ndikon pozitivisht edhe në flokë dhe iu jep fortësi dhe elasticitet, i forcon thonjtë dhe iu jep shkëlqimin atyre.
Ndikim të lehtë ka edhe në sistemin imun.
Kjo pemë ndihmon edhe në përmirësimin e apetitit dhe stimulon zorrët, zvogëlon etjen etj.

Shpërndaje në rrjete sociale