RrGGK kërkon hetime për skandalin në Klinikën Gjinekologjike

15:08 | 8 Prill 2017

Rrjeti i Grupeve të Grave të Kosovës (RrGGK) shpreh shqetësimin me rastin e fundit të keqtrajtimit të një grua shtatzënë në Klinikën Gjinekologjike të Qendrës Klinike Universitare të Kosovës (QKUK) dhe kërkon marrjen e masave disiplinore ndaj personave përgjegjës lidhur me rastin.

Sipas raportimit në media, më 6 prill 2017, V.T. ka lindur pa përkujdesje mjekësore në sallën e lindjes të Klinikës Gjinekologjike. Foshnja e saj e porsalindur ra mbi pllakat e sallës dhe pësoi gjakderdhje. Deri më tani Klinika Gjinekologjike dhe QKUK nuk kanë dhënë asnjë sqarim mbi këtë rast.

Në vitin 2015 RrGGK kërkoi hetim të menjëhershëm dhe masa ndëshkuese në një rast të ngjashëm në po të njëjtën klinikë. Në mars 2015, S.K., grua shtatzënë, kishte lindur foshnjën e saj në korridorin e Klinikës Gjinekologjike si rezultat i neglizhencës dhe keqtrajtimit të stafit mjekësor.

“Jemi të zhgënjyer me mungesën e përmirësimit të protokolleve klinike që nga atëherë, gjë që do të parandalonte përsëritjen e rasteve të tilla. Po ashtu, jemi në dijeni se shkelje të tilla kanë ndodhur dhe do të vazhdojnë të ndodhin në spitale anembanë Kosovës, për derisa nuk merren masa serioze për ritrajnim dhe disiplinë në këto reparte”, thuhet në reagim.

Për më tepër, RrGGK kërkon nga drejtoresha e Klinikës Gjinekologjike, Myrvete Paçarada, dhe drejtori i Përgjithshëm i QKUK-së, Curr Gjocaj, sqarim publik dhe transparent mbi këtë rast, masa disiplinore ndaj personave përgjegjës dhe aplikim të menjëhershëm të protokolleve të përmirësuara sa i përket trajtimit të pacienteve në këtë klinikë.

“Nga Paçarada dhe Gjocaj, po ashtu, kërkojmë bashkëpunim me Policinë e Kosovës, institucion i cili është i obliguar të hetojë këtë rast sipas Nenit 260 të Kodit Penal të Kosovës, “Trajtimi i pandërgjegjshëm mjekësor””, thuhet në reagim.

Rrjeti i Grupeve të Grave të Kosovës do të vazhdojë të monitorojë këtë rast dhe çdo shkelje e tillë që ndodh në spitalet e Kosovës.

Shpërndaje në rrjete sociale

Lajmet më të lexuara