Më shumë kafe, më larg infarktit!

20:33 | 4 Mars 2015

Pirja e kafesë mund të ndihmojë njerëzit që të shmangin bllokimin e arterieve, një faktor ky i njohur rreziku për sëmundjet e zemrës.

Hulumtuesit jug-koranë kanë studiuar mbi 25,000 puëntorë, burra dhe gra, që u janë nënshtruar kontrolleve rutinore të shëndetit në vendet e tyre të punës.

Punëtorët që kanë pirë një sasi të moderuar të kafesë – tre deri në pesë filxhanë në ditë  kanë pasur më pak gjasa për shenja të hershëm të sëmundjes së zemrës.

Gjetjet janë publikuar në revistën Heart dhe rihapin debatin nëse kafeja është e mirë ose jo për shëndetin.

Kafeja përmban kafeinë stimuluese, si dhe disa përbërës të tjerë, por nuk është e qartë nëse një gjë e tillë është e mirë ose e dëmshme për trupin e njeriut.

Shpërndaje në rrjete sociale