Google ADS

Kur stresi kthehet në sëmundje!

17:20 | 11 Mars 2015

 

Periudha të gjata stresi të shumtë e të vazhdueshëm mund të shkaktojnë lodhje të mbiveshkoreve dhe mangësi të prodhimit të brendshëm të hormoneve adrenokortike.

Kjo quhet “lodhje adrenale” që mund të përfundojë në sëmundjen Adison, ku trupi nuk prodhon më kortizon. Duke qenë se regjimi dhe dieta kanë rol kyç në ecurinë shkatërruese të lodhjes adrenale, është e rëndësishme që të kapet në kohë. Ja simptomat e lodhjes adrenale:
1. Lodhje e vazhdueshme, pa arsye
2. Zgjohesh e lodhur
3. Dëshirë për ushqime të kripura dhe ëmbëlsira
4. Imunitet i dobët
5. Vështirësi për të fjetur
6. Përgjumje rreth orës 11
7. Ndihesh energjik pasdite vonë
8. Mezi çohesh nga krevati në mëngjes
9. Marrje mendsh kur ngrihesh nga pozicioni ulur
Nëse keni simptoma të tilla, është mirë të konsultoheni me mjekun tuaj

 

 

Shpërndaje në rrjete sociale