Ja përse është me rëndësi që lajthitë dhe arrat t’i futni në ujë para se t’i hani

18:38 | 25 Maj 2017

Pemët me lëvozhgë të fortë mund të jenë shumë ushqyese si zamër dhe shtesë për shujtë. Por, sikurse dhe bishtajat, ato mund të pengojnë aftësinë e trupit për të absorbuar materiet ushqyese.

Për të qenë më të dobishme në ushqim, këto ushqime duhet përdorur duke i futur paraprakisht në ujë. Përmbajnë enzima që vështirë treten dhe kjo është arsyeja përse shkaktojnë telashe me lukthin. Prandaj, duhet vendosur në ujë, në mënyrë që të neutralizohen këto enzima.

Ja sa kohë është e nevojshme që pemët me lëvozhgë të fortë ose farat të përgatiten: 1. Bademi 12 orë; 2. Arrat 8 orë; 3. Lajthitë 8 orë; 4. Frat e kungullit 7 orë; 5. Frat e lirit 6 orë.

Shpërndaje në rrjete sociale

Lajmet më të lexuara