Google ADS

E lirë nga Ebola por jo edhe nga Frika

18:02 | 2 Mars 2015

 

Ilacet eksperimentale dhe kujdesi special e kane bere Nina Pham të shendoshet nga virusi i ebolës. Por ajo frigohet që nuk mund ti ikë kësaj sëmundje vdekjeprurëse.

26 vjecarja, një motër medicinal thotë që ka ankthe, dhimbje të trupit dhe pagjumësi si rezultat i kontraktimit të këtij virusi prej një pacient në vjeshtën e kaluar tëk Spitali i Teksasit Presbyterian Hospital Dallas.

 

Ajo thot që spitali “Texas Health Resources” dështoi si kompani shëndetësore me faktin e saj dhe kolegeve tjera që janë kujdesur per Thomas Eric Duncan, personi i parë në SHBA i diagnozuar me Ebolën.

“ Unë deshta të besoj që ata të kenë mbështetjen time dhe që do kujdesen për mua, por ata nuk e kanë ngritur rrastin “ tha Pham ne emisionin e mëngjesi të “The Dallas Morning Neës” javën e kaluar në një intervistë eksluzive.

Pham thot që ajo do të ngris një padi të hënën në Dallas County kundër Resurseve të shëndetësisë së Teksasit se kur ajo u bë fytyrë publike e luftës kundër ebolës, spitali me mungesë të aftësisë administrative nuk ishtë në gjendje të më mbronte jetën private dhe ku ajo u be si një “ symbol i braktisur i korporatës” – një rutinë dështimi i sistemit të spitalit për të qenurit të gatshëm për mbrojtjen e ndonjë krize lidhje me mjekësinë.

 

Në intervistën e saj 90 minutëshe, Pham përshkroi punën në gjendje kaotike në spital me motrat medicinal shumë pak të mbrojtura nga viruset e ekspozuara si dhe të pa trajnuara për mbrojtjen e tyre ndaj viruseve e sidomos virusit Ebola. Pham foli për jetën e saj cysh prej kohës që u diagnoztifikua me ebolën e deri tek rikuperimi i saj, si dhe për ankthet e saj për ardhmërinë që e pret.

 

 

 

 

 

Shpërndaje në rrjete sociale