Disa mënyra për të menaxhuar një sulm paniku

09:23 | 14 Nëntor 2018

Një sulm paniku është një episod i papritur në të cilin njeriu përjeton një frikë të madhe.

Kjo frikë shkakton reagime jonormale fizike edhe kur nuk ka arsye për t’u frikësuar. Nëse kjo përsëritet disa herë, personi mund të diagnostikohet me çrregullim paniku.

Sulmi i panikut përcjellët me ndjenja të sikletshme që krijohen pa ndonjë shenjë ose paralajmërim më të hershëm.

Ne ju sjellim disa nga mënyrat se si të menaxhoni panikun:

Mësoni se çfarë po ndodh me trupin tuaj

Kur bëhet fjalë për sulme paniku, dija është fuqi. Megjithëse nuk do t’i ndalojë ato të ndodhin, duke qenë të vetëdijshëm për saktësisht se çfarë po ndodh me ju në mënyrë fiziologjike dhe pse mund ta pengoni panikun tuaj të shkallëzohet, përveç kësaj do të keni më pak gjasa që ta gaboni atë për një problem më serioz shëndetësor, sulm në zemër apo goditje.

Merrni frymë

Sikurse shumica e këshillave që u jepen njerëzve me ankth, kjo mund të tingëllojë si diçka e irritueshme, por të mësosh një teknikë efektive të frymëmarrjes mund të ndihmoj nëse përjeton sulme në publik. Ushtrime të thjeshta të frymëmarrjes mund t’ju ndihmojnë të jeni të vetëdijshëm për mbushjen e mushkërive tuaja, duke ngadalësuar ritmin e zemrës.

Kufizoni stimujt

Kur ndjeni sulmin, është mirë të kufizoni stimujt që po përjetoni sa më shumë që mundeni. Mundohuni të gjeni një hapësirë ​​të errët dhe të qetë ku mund të praktikoni teknikat tuaja të frymëmarrjes dhe relaksimit. Mund të jetë më e vështirë të gjesh një hapësirë ​​paqësore në një zyrë, por përpiquni të dilni jashtë.

Mbani një fletore

Një fletore mund të jetë një mjet i vlefshëm për t’u marrë me fillimin e një sulmi paniku. Hulumtimet kanë treguar se trajtimi i mendimeve ndërhyrëse si objekte materiale që mund të hiqni është një mekanizëm efektiv përballues. Kur fillon një sulm, shkruani mendimet që ju shqetësojnë, transmeton Klan Kosova

Shmangni kafeinën në kohë rreziku, të tilla si para një udhëtimi

Askush nuk i pëlqen që të heqin dorë nga kafja e tyre në mëngjes, por kafeina mund të jetë një shkaktar i madh për ankth. Nëse turmat dhe hapësirat e ngushta janë një shkaktar për ju, është një ide e mirë të provoni prerjen e kafesë, ose të paktën të prisni derisa të jeni në zyrë. Pini ujë në udhëtimin tuaj në vend të kësaj, që do të parandalojë dehidrimin një tjetër shkaktar i mundshëm.

Shpërndaje në rrjete sociale

Lajmet më të lexuara