Google ADS

Dentistët: Mos e lagni kurrë furçën e dhëmbëve përpara se të vendosni pastën

09:15 | 2 Qershor 2023

Larja e dhëmbëve është një veprim i përditshëm, por dentistët paralajmërojnë se mund të jeni duke i larë gabim.

Dentisti Sahil Patel nga Londa, ka thënë se ai vazhdimisht i sheh pacientët e tij duke bërë disa gabime që mund ta dëmtojnë shëndetin e tyre oral.

Një nga gabimet më të mëdha sipas tij është kur laget furça e dhëmbëve përpara se të vendoset paska e dhëmvëve.

“Nëse e bën këtë, po e hollon, sepse pasta e dhëmbëve ka sasinë e duhur të lagështisë. Nëse është i lagësht, e bën të shkumëzohet më shpejt dhe të bën ta pështysh më shpejt”, është shprehur ai.

Zakone të tjera të zakonshme që ai do të këshillonte që t’i shmangnim përfshijnë të qenit shumë të rënduar me duar dhe zgjedhjen e fillit me fill mbi furçat ndërdhëmbore.

Patel ka dhënë edhe disa këshilla se si duhet pastruar dhëmbët, shkruan The Sun, transmeton Klankosova.

“Nëse fijet e furçës lëvizin kundër dhëmbit, nuk po bën mirë. Fijet duhet të jenë drejt kundër dhëmbëve dhe duhet të keni një prekje të butë”, është shprehur tutje ai.

Shpërndaje në rrjete sociale