Spasovski: Ruajtja e varrit të Goce Dellçevit është punë e policisë dhe jo organizatave apo instituteve

14:36 | 31 Janar 2023

Ministri i Punëve të Jashtme në Maqedoni të Veriut, Oliver Spasovski, u bëri thirrje qytetarëve që të mos i dëgjojnë thirrjet e kryetarit të Institutit Patriotik të OBRM-PDUKM-së, Aleksandar Pandov, për të ruajtur varrin e Goce Deleçevit më 4 shkurt dhe theksoi se kjo është puna kyçe e policisë.

Në mënyrë implicite, Spasovski i tha Pandovit se nuk do të lejohej “të jetë mbi shtetin”.

“Kemi shpesh rast të dëgjojmë nga shoqata të ndryshme patriotike, institute patriotike dhe politikanë se mund ta bëjnë këtë. Pra, si qytetarë, mos iu nënshtroni thirrjes së asnjë subjekti politik dhe merrni autoritetin e institucioneve. Ky është një mesazh për të gjithë ata që duan të marrin pjesë”, tha Spasovski.

Ai shtoi se e kaluara tregoi se ata që “ruan demokracinë, shtetin dhe kombin” mbetën të paprekur, dhe ata që ishin xhelatët dhe zbatuesit e tyre morën avantazhin.

“Të gjithë duhet ta lënë festa të jetë dinjitoze, ndërsa institucionet shtetërore janë këtu për t’u kujdesur për rendin dhe sigurinë në shtet. Askush në këtë shtet nuk do të lejohet të jetë mbi shtetin”, tha Ministri.

Shpërndaje në rrjete sociale