Peshiq: Të gjithë e dinë se Kosova është e humbur

00:04 | 7 Nëntor 2017

Panelistë të tribunës së mbajtur në Beograd “Nyja e Kosovës” vlerësuan se nuk ka dialog të brendshëm për Kosovën, për shkak se diskutimet e filluara zhvillohen në qarqe të  ngushta, jo-transparente dhe për një zgjidhje të bërë paraprakisht.

“Kjo që po bëhet nuk është një dialog. Ekziston dëshira që tema për Kosovën të prehet, por nga vetë natyra e çështjes jam kundër intervenimeve kirurgjike, sepse zgjidhjet e shpejta dhe të lehta nuk mund të sjellin paqe dhe stabilitet”, tha Oliver Ivanoviq, kryetar i Iniciativës Qytetare SDP, e ku ishin panelsitë edhe nënkryetarja e Lidhjes Qytetare të Serbisë Vesna Peshiq, lideri i të Majtës së Serbisë, Borko Stefanoviq dhe gazetari Dejan Anastasijeviq, raporton “FoNet”, përcjell Telegrafi.

Ivanoviq tha se idetë siç është ndarja e Kosovës janë zgjidhje të lehta, sepse kur “të tërhiqet kufiri, mund të bien kokat e dikujt”.

“Në parim unë kam mbështetur idenë e dialogut, por me dy kushte – që të mos ketë zgjidhje përfundimtare dhe të mos ketë afat kohor, por këto kushte nuk u plotësuan”, tha Ivanoviq, duke shtuar se dialog është dashur të përfshihen serbët nga Kosova, intelektualë, përfaqësues të  institucioneve të caktuara dhe Kisha Ortodokse Serbe.

Shpërndaje në rrjete sociale

Lajmet më të lexuara