Iniciativa për kongres në OBRM-PDUKM: Mickoski nuk ka politikë autentike dhe shpesh ndryshon qëndrimet

18:12 | 13 Shkurt 2021

Kryetari aktual i OBRM-PDUKM-së, Hristijan Mickoski, është i hutuar dhe vazhdimisht thotë gjëra të ndryshme në varësi të situatës dhe bashkëbiseduesit, thonë nga Iniciativa për Kongres në OBRM-PDUKM.

Në një letër për mediat, ata deklarojnë se Mickoski nuk ka politikë autentike dhe shpesh ndryshon qëndrimet e tij, reflekton në vlerësimin e tij personal dhe më e rëndësishmja, tërheq partinë poshtë.

Nga atje thonë se më 10 korrik, pesë ditë para zgjedhjeve, kur ai mendoi se kishte një mbështetje për të fituar dhe për të formuar qeveri, ai njohu emrin e ndryshuar të institucioneve.

“Ne do të ishim hipokritë nëse do të injoronim realitetin. Si gjithmonë, unë them se nuk mund ta shpërfillim realitetin, sepse po marrim pjesë në zgjedhje dhe jemi pjesë e qeverie mbi të cilën qëndron mbiemri i ri. Ne kemi pjesëmarrës në atë Qeveri me mbiemrin e ri dhe ai paguhet. Do të isha hipokrite të thoja që nuk është kështu. Do të jem joserioz nëse them se kjo është një trillim dhe OBRM-PDUKM është një parti serioze”. tha Mickoski në një intervistë me Telma.

Tani, shtatë muaj më vonë, Mickoski po përpiqet të injorojë realitetin që ai pranoi dhe të dërgojë letra në Kuvend duke mos pranuar emrin e ndryshuar.

A gënjeu Mickoski në korrik kur shpresonte për mbështetje nga bashkësia ndërkombëtare duke thënë se ai e njeh realitetin e ri apo po gënjen tani kur nuk njeh emrat e rinj zyrtarë të institucioneve?

Shpërndaje në rrjete sociale

Lajmet më të lexuara