Google ADS

Çerneva: Sofja është e vetme në kontestin me Shkupin

09:56 | 10 Dhjetor 2020
Arbresh.info

Zëvendësdrejtorja e Këshillit Evropian për Marrëdhënie të Jashtë dhe drejtorja e Zyrës në Sofje, Vesela Çerneva thotë se Bullgaria është e vetme në kontestin me Maqedoninë e Veriut dhe se qëndrimet e saja janë të pakuptueshme për vendet tjera anëtare..

“Kontesti ynë me Maqedoninë e Veriut ka dy aspekte. E para ne vendosëm marrëdhëniet fqinjësore dhe kontestet historike që në vete është e papranueshme në procesin e bisedimeve dhe e dyta, vetoja na vendosi te vendet problematike të BE-së siç janë Polonia dhe Hungaria”, tha Çerneva, përcjell Telegrafi Maqedoni.

Sipas saj, Sofja ka mbetur e vetme në kontestin me Shkupit.

“Nëse i lëmë anash marrëdhëniet tona me fqinjët, që për momentin janë në nivel të ulët, Bullgaria është partner i pakuptueshëm për të gjitha vendet e BE-së. Për këtë shkak mund të them se jemi të vetëm në kontestin me Shkupin”, tha Çerneva.

Shpërndaje në rrjete sociale