Bytyqi: Menaxhimi me krizën e coronavirusit është e suksesshme

20:39 | 15 Mars 2021

Zv. Kryeministri për Çështjet Ekonomike, Fatmir Bytyqi theksoi se vendi po merret me sukses me krizën kundër Covid, por gjithashtu theksoi se momenti psikologjik është i dukshëm dhe i pritshëm, jo ​​vetëm këtu por gjithashtu globalisht në mesin e qytetarëve.

“Të gjithë, madje edhe Komisioni për Sëmundjet Infektive, janë profesionistë në angazhimin e tyre. Por çdo vendim është krijim i politikës, dhe për këtë arsye vendimi i tyre për të vendosur kufizime është vendim politik, por i udhëhequr nga profesionalizmi i tyre.

Ajo që po na ndodh në këtë moment, është ai moment psikologjik që është i pranishëm globalisht, sepse edhe pas 1 viti betejë kundër Covid-19, është shumë e vështirë të luftosh.

Një arsye shtesë për momentin psikologjik, natyrisht, është momenti nëse kemi vaksina apo jo. Nëse disa persona mendojnë se kjo masë aktuale me orën policore është rigoroze, më lejoni t’ju kujtoj se për 4 muaj tani vendet anëtare të BE-së kanë qenë në bllokim të plotë. Megjithatë, menaxhimi i krizës, mendoj se është i suksesshëm.

Parametrat ekonomikë nuk janë të pritshme, ashtu si brenda kufijve normalë, por ne po përpiqemi të vendosim ekuilibër dhe të jemi liberal”, tha Bytyqi./Telegrafi/

Lajmet më të lexuara