Bie numri i lindjeve në Maqedoni

15:45 | 9 Qershor 2021

Sipas Entit Shtetërore të Statistikave, gjithsej 19.167 fëmijë kanë lindur në Maqedoni vitin e kaluar, nga të cilat 19.031 ishin lindje të gjalla dhe 136 ishin lindje të vdekur.

Kështu, numri i lindjeve të gjalla në vitin 2020, krahasuar me vitin e kaluar, u ul me 4.1 përqind.

Në strukturë sipas gjinisë, meshkujt kanë përfshirje më të madhe të lindjeve të gjalla, 51.5 përqind.

Sipas muajit të lindjes, numri më i madh i lindjeve, 1.835, janë regjistruar në korrik.

Sipas moshës së nënës, pjesa më e madhe prej 33.6 përqind kanë lindje të gjalla të nënave të moshës prej 25 deri në 29 vjeç.

Mosha mesatare e nënës në numrin e përgjithshëm të lindjeve është 29.1 vjeç, ndërsa 27.5 vjet në lindjet e para./Telegrafi/

Shpërndaje në rrjete sociale

Lajmet më të lexuara