Në qoftë se i keni, duhet t’i hiqni menjëherë nga shtëpia këto 5 gjëra

01:49 | 5 Nëntor 2020

Karrike lëvizëse. A mos lëvizi karrikja juaj? Apo ishte era? Edhe sikur thjesht të imagjinoni karriken tuaj të vjetër lëvizëse, që lëkundet në errësirë, në një dhomë të shkr etë, do të mjaftojë t’ju bëjë të kuptoni përse njerëzit supersticiozë preferojnë karrike që qëndrojnë fort në tokë. Sipas legje ndave irlandeze, një karrike bosh që lëkundet është ftesë e hapur për shpir tërat e këq ia, që të ulen. Nëse një karrike lëviz vetë, është shenjë se një hi je ka zënë vend tashmë.

Bojë muri jeshile. Ky supersticion në fakt ka një bazë të fortë në fakte historike, duke qenë se një herë e një kohë boja jeshile mund të ishte vde kjeprurëse. Përgjatë gjithë shekullit 18, bojërat sintetike jeshile bëheshin me një substancë të re të quajtur arsenik hidrogjen. Po arsenik. Muret me bojë jeshile a me letër jeshile mund të lëshonin ga zra hel muese, dhe disa punëtorë fabrikash në atë kohë u sëmurën dhe vdi qën prej ekspo zimit. Disa njerëz supersticiozë e shohin bojën jeshile si një shenjë të ke qe, edhe sot e kësaj dite.

Orët e prishura apo të ndalura. Traditat e Feng shuit paralajmërojnë që të mos mbani gjëra të thy era në shtëpi, pikë. Atro paraqesin thye rje të brendshme dhe të jashtme, që nuk ka vend në jetën tënde. Sidomos një orë e thy er mund të jetë një shenjë e keqe. Feng Shui dikton që, mjetet që matin kohën të jenë gjithmonë në punë, përndryshe rrezikon të ngecësh e të mos ecësh dot përpara në jetën tënde. Nëse një ore të prishur i bie zilja, kjo mund të sinjalizojë një vd ekje së afërmi.

Kaktus. Lajme të këq ia për ata që pëlqejnë bimët. Parimet e Feng shuit thonë se bimët që kanë pjesë të jashtme me majë apo me gje mba janë magnete për vibracione të këqia. Sipërfaqja me gje mba e kaktusit, apo bimëve të tjera të ngjashme, mund të sjellë te nsion në shtëpi dhe në marrëdhënie. Përjashtimi i vetëm? Trëndafilat, kërcellët me gjemba të të cilëve nuk mjaftojnë për të larguar energjinë pozitive nga lulja elegante.

Krevati i parregulluar. Ndoshta i nxitur dhe prej prindërve të frustruar, një supersticion paralajmëron se të mos rregullosh krevatin – apo edhe të ndërpritesh teksa po e bën këtë gjë – mund të të dë nojë me një natë pa gjumë. Përpiqu të mos kesh shpërqëndrime kur rregullon carcafët dhe jastëkët.

 

Shpërndaje në rrjete sociale

Lajmet më të lexuara