Google ADS

Senatori Murphy rendit kërkesat për de-eskalim të situatës

16:59 | 2 Qershor 2023
Emir Abduramani

Senatori amerikan, Chris Murphy ka treguar pesë hapat që duhet ndjekur në mënyrë që situata në veriun e Kosovës të qetësohet.

Murphy, i cili para pak ditësh ishte në Kosovë dhe mbrëmë telefonoi Kurtin, tha se njësitet speciale të Policisë së Kosovës në veri të largohen, Serbia t’i ndal protestat, Kosova t’i caktojë zgjedhjet e reja në veri, të garantohet qasje e kufizuar në objektet komunale për nëpunësit civilë dhe të respektohen marrëveshjet e arritura mes dy vendeve.

“Disa nga elementët më të rëndësishëm të de-përshkallëzimit: Policia speciale e Kosovës tërhiqet/Serbia ndërmerr hapa të vërtetë për t’i dhënë fund protestave. Zgjedhjet e reja të caktohen. Qasja në ndërtesat komunale e kufizuar për nëpunësit civilë. Marrëveshjet e mëparshme Serbi/Kosovë të respektohen, përfshirë Asociacionin”, ka shkruar Murphy./Arbresh.info