Rritet sasia e energjisë elektrike e konsumuar për 5.3%.

15:18 | 11 Mars 2015

Agjencia e Statistikave të Kosovës ka publikuar “Bilancin e Energjisë “ për TM4 2014, ku thuhet se Kosova, vetëm në tre muajt e parë të këtij viti, ka importuar 259.7 GWh energji elektrike dhe ka eksportuar 68.8 GWh energji elektrike.

Në raport me tremujorin e njëjtë të vitit të kaluar (TM 4 2013), sasia e energjisë elektrike e konsumuar është rritur për 5.3%, derisa sasia e energjisë elektrike në dispozicion të konsumatorëve është 1,020.6 GWh.
Gjithashtu në këtë publikim janë paraqitur të dhënat për prodhimin e thëngjillit, të dhënat për prodhimin dhe konsumin e energjisë, për importin dhe eksportin e energjisë, si dhe për importin dhe eksportin e energjentëve të tjerë.

Në tremujorin e katërt të vitit 2014, prodhimi i thëngjillit është 2,054.7 mijë tonë, kurse sasia bruto e energjisë elektrike e prodhuar në termocentrale është 1,332.5 GWh dhe në hidrocentrale është 46.5 GWh.

 

Shpërndaje në rrjete sociale