Google ADS

Presidenti i Naimbisë fiton 5 Milion dollarë

13:00 | 2 Mars 2015

 

Presidenti në largim i Nambisë Hifikepunye Lucas Pohamba, ka fituar 5 milion dollarë për çmimin Afrikan të lidershipit prej Mo Ibrahim Foundation per shembullësi te udhëheqësisë së tij ne Namibi, një qytet i vogël ne Afrikën e jugut e cila ka rreth 2 milion banorë.

Fondacioni ka bërë të ditur këtë deklaratë tek një ceremoni në Nairobi sot më datën 2 Mars ku kishin marr pjesë shumë gazetar dhe anëtarë të bordit të këtij fondacioni.

Pohamba, një rebel 79 dhe një figurë kryesore i pavarësisë së Nambisë, ka shërbyer dy mandate si president. Herën e parë që ai u zgjodh në vitin 2004 dhe në 2009. Më 21 Mars të këtij muaji, ai do të dorëzoj postin e tij tek Hage Geingob.

 

 

Shpërndaje në rrjete sociale