Presidenca dhe EULEX’i mohojnë pretendimet e Avokatit të Popullit

20:30 | 11 Mars 2015

Presidenca dhe shefi i zyrës së BE-së Samuel Zhbogar, nuk po pajtohen me pretendimet e avokatit të popullit Sami Kurteshi, se këto dy institucione po pengojnë një proces hetimi.

Nga ana e presidencës thuhet se asnjëherë nuk ka refuzuar t’i përgjigjet asnjë institucioni që është kategori kushtetuese.

Të pavërteta zyra e presidentes i quan deklaratat e Sami Kurteshit, i cili ka deklaruar haptas se presidentja po heziton të përgjigjet në pyetjet e kërkuara, raporton KTV.

Kurteshi ka akuzuar presidenten se po fsheh dokumente, pavarësisht se ky institucion është i obliguar të bashkëpunojë. Megjithatë, presidenca thotë se nuk ka penguar asnjë proces hetimor.

Ombuduspersoni ka përfshirë edhe shefin e zyrës së BE’së, Samuel Zhbogar, në akuzat e tij duke thënë se kryetari i Gjykatës Kushtetuese, Enver Hasani, kishte pasur kontakte më përfaqësuesit e BE’së për zgjatjen e mandatit të gjyqtarëve ndërkombëtarë, veprim ky të cilin Avokati i Popullit e cilëson antiligjor, transmeton Koha.net.

Në përgjigjën e dhënë KTV’së, zyra e BE-së akuzon vetë Ombuduspersonin për shkelje të protokollit diplomatik.

Avokati i Popullit insiston se janë bërë shkelje procedurale e ligjore kur është vazhduar mandati i tre gjyqtarëve ndërkombëtarë.

 

Shpërndaje në rrjete sociale