Një rrugë e Ranillugut do të mbajë emrin e Sllobodan Millosheviqit (FOTO)

20:18 | 6 Mars 2015

Prishtinë, 6 mars 2015 – Kryetari i Komunës së Ranillugut, Gradimir Mikiq, pasi ofendoi nënat e Gjakovës, po bëhet gati për një fyerje tjetër ndaj shqiptarëve dhe bëhet fjalë për një provokim të rendë.
Ai ka vendosur ta emërojë një rrugë në Ranillug
me emrin e diktatorit serb, Kasapit të Ballkanit – Sllobodan Millosheviq.
Gazeta Express ka arritur t’i sigurojë disa foto që janë realizuar në zyrat e Komunës së Ranillugut nga një diplomat ndërkombëtar.
Komuna e Rabillugut gjendet në veriperëndim të Gjilanit dhe është formuar pas procesit të decentralizimit në Kosovë (2005-2008). E terë struktura e popullsisë në këtë komunë përbehet nga komuniteti serb.
Komuna e Ranillugut është formuar krahas komunës se Parteshit dhe Kllokotit, komuna këto me popullsi shumicë serbe.
Krahas këtyre komunave, serbet udhëheqin ne Kosovë edhe në komunat e Novobërdës, Shtërpcës, Leposaviqit, Zveçanit, Zubin Potokut dhe Mitrovicës Veriore.
B.S.

Shpërndaje në rrjete sociale