Me buxhetin e vitit të ardhshëm, Kryeparlamentari premton rritje të pensioneve

12:47 | 23 Tetor 2018
M. A.

Kryetari i Kuvendit të Kosovës, Kadri Veseli, së bashku me ministrin e Financave, Bedri Hamza, kanë pritur sot në takim Sindikatën e Pensionistëve të Kosovës.

Kryeparlamentari Veseli i ka njoftuar përfaqësuesit e kësaj sindikate se me buxhetin e vitit të ardhshëm do të ketë rritje të pensioneve.

Ai ka thënë se për pensionet bazike do të ketë 20 për qind rritje, ndërsa për pensionet kontributdhënëse do të ketë 15 përqind rritje.

“Ky ishte një premtim dhe marrëveshje që kishim bashkë me partnerët e koalicionit dhe jam i lumtur që kjo po realizohet. Falënderoj Kryeministrin Ramush Haradinaj, si dhe ministrin Bedri Hamza, për kujdesin e veçantë në mbështetje të kësaj kategorie”, ka deklaruar Veseli.

Kryeparlamentari Veseli, po ashtu, ka deklaruar se kujdesi institucional për pensionistët do të vazhdojë edhe më tutje.