Google ADS

Gratë e Mitrovicës me mundësi punësimi nga projekti i CBM-së

15:51 | 11 Mars 2015
Arbresh.info

Në Mitrovicë fillon projekti për mbështetje të grave,ky projekt  quhet “Mjedisi i biznesit mbështetës për gratë që fillojnë biznese në veri dhe jug të Mitrovicës” .

Gjithë këtë po e mundëson CBM ( Community Building Mitrovica) me financim të zyrës së bashkimit evropjan në Kosovë.

Objektivi kryesor i projektit është të kontribuojë për përmirësim të qëndrueshëm ekonomik dhe social të veriut dhe jugut të Mitrovicës, përmes përfshirjes së grave në zhvillimin e sektorit privat, nëpërmjet krijimit të ambientit mbështetës të biznesit për gratë sipërmarrëse të cilat fillojnë biznese në veri dhe jug të Mitrovicës.

Aktivitetet kryesore të projektit janë adresuar në përmirësimin e kapaciteteve të grave për të arritur sukses në drejtimin e bizneseve të tyre, ofrimin e nën-granteve për zhvillimin e produktit/zhvillimin e shërbimeve për gratë sipërmarrëse që fillojë biznese në veri dhe jug të Mitrovicës si dhe zhvillimin e mekanizmit për sigurimin e mbështetjes së qëndrueshme të grave sipërmarrëse në veri dhe jug të Mitrovicës përmes mentorimit, këshillimit dhe mbështetjes nëpërmes ëeb platformës në internet.

 

 

Shpërndaje në rrjete sociale