Albulena Haxhiu sqaron pse shkuan në protestë dhe ceremoninë e varrimit të Marigona Osmanit

14:50 | 25 Gusht 2021

Ministrja e Drejtësisë, Albulena Haxhiu në konferencë është pyetur nga mediat se pse ka dalë në protestën e djeshme që u mbajt në Ferizaj, pas rastit tragjik ku një 18-vjecare është vrarë.

Haxhiu, tha se ka dalë në protestë dhe do të dalë saherë që të ketë mosfunksionim të drejtësisë.

“Rasti i ditës së djeshme dhe arsyeja pse kemi marr pjesë edhe në protestë është përshkak se të japim mbështetjen tonë si Qeveri. Si ministri e drejtësisë e kemi përgjegjësi koordinimin institucional në raport me rastet e dhunës në familje, dhe tashmë kemi zgjedhur koordinatorin nacional kundër dhunës në familje kemi themeluar grupin ndërministror dhe është funksional si asnjëherë më parë. Po ashtu kemi themeluar grupin kundër dhunës në familje. Si ministri e Drejtësisë kemi nisur një fushatë sensibilizuese për të raportuar dhunën në familje dhe për dhënien e dënimeve meritore ndaj krimineleve të cilët marrin të drejtën që të ushtojnë dhunë ndaj vajzave e grave apo edhe fëmijëve”, tha Haxhiu.

Haxhiu thotë se, si Ministri e Drejtësisë kemi nisur një fushatë sensibilizuese për të raportuar dhunën në familje dhe për dhënien e dënimeve meritore ndaj krimineleve të cilët marrin të drejtën që të ushtojnë dhunë ndaj vajzave e grave apo edhe fëmijëve.

Si ministri e drejtësisë e kemi përgjegjësi koordinimin institucional në raport me rastet e dhunës në familje, dhe tashmë kemi zgjedhur koordinatorin nacional kundër dhunës në familje kemi themeluar grupin ndërministror dhe është funksional si asnjëherë më parë. Po ashtu kemi themeluar grupin kundër dhunës në familje. Si ministri e Drejtësisë kemi nisur një fushatë sensibilizuese për të raportuar dhunën në familje dhe për dhënien e dënimeve meritore ndaj krimineleve të cilët marrin të drejtën që të ushtojnë dhunë ndaj vajzave e grave apo edhe fëmijëve”, tha Haxhiu.

Video: /eo