Tërhiqet mbrojtësi i të dyshuarit për vrasjen e Aulon Zekës

11:14 | 6 Dhjetor 2017

Gjykata Themelore në Prishtinë, Departamenti për të Mitur ka mbajtur shqyrtimin kryesor ndaj të miturve G.H, R.G dhe L.LL lidhur me rastin e Aulon Zekës.

Gjykata për tre të lartcekurit ka bërë këtë shqyrtim.

“I mituri G.H dyshohet se ka kryer veprën penale Vrasje e rëndë nga neni 179 par.1, pika 1.1 dhe 1.4 e lidhur me nenin 31 të Kodit Penal të Republikës së Kosovës dhe veprën penale Mbajtja në pronësi, kontroll ose posedim të paautorizuar të armëve nga neni 374 par.1 të Kodit Penal të Republikës së Kosovës. E mitura R.G dyshohet se ka kryer veprën penale Vrasje e rëndë nga neni 179 par.1, pika 1.1 dhe 1.4 e lidhur me nenin 31 të Kodit Penal të Republikës së Kosovës. I mituri L.LL dyshohet se ka kryer veprën penale moslajmërimi i veprave penale apo kryesve të tyre nga neni 386 par.1, nën par. 1.9 të Kodit Penal të Republikës së Kosovës”, thuhet në njoftimin për media.

Në komunikatë thuhet se gjatë seancës është lexuar propozimi para se të miturit të deklarohen për fajësinë, mirëpo mbrojtësi i të miturit G.H, është tërhequr nga mbrojtja.

“Për këtë arsye Gjykata ka lajmëruar përfaqësuesit se nëse deri me dt.11.12.2017 nuk do të caktojë mbrojtës, atëherë Gjykata do ta caktojë mbrojtjen sipas detyrës zyrtare. Seanca e radhës është caktuar me dt. 15.12.2017 në ora 09.00”, thuhet në njoftim./arbresh.info

Shpërndaje në rrjete sociale

Lajmet më të lexuara