Teoritë e QAnon rreth divorcit të Gates: “Melinda Gates në të vërtetë është burrë”

08:15 | 7 Maj 2021

Lëvizja QAnon gjatë nëntë ditëve të fundit ka qenë e përqendruar në rishikimin e zgjedhjeve që po zhvillohen në Arizona.

Por e gjitha ka ndryshuar me lajmin për divorcin e Bill dhe Melinda Gates, transmeton portali arbresh.info

Pothuajse në çast, një përmbytje e konspiracioneve të pabaza dhe të neveritshme filloi të përhapet nëpër kanalet QAnon dhe Telegram, duke mbledhur ndjekësit e QAnon të etur për të interpretuar lajmet e figurës qendrore në besimin themelor që elitat drejtojnë një tregti sekrete globale të fëmijëve, shkruan Vice.

Gates është bërë fokusi kryesor i anti-vaksinave dhe komplotuesve QAnon gjatë 12 muajve të fundit si pjesë e një pretendimi të pabazuar se ai krijoi pandeminë covida-19 për të krijuar vaksina në të cilat do vendoset edhe një mikroçip biometrik për të kontrolluar njerëzit në mbarë botën.

Lajmi për divorcin zgjoi shumë teori konspiracioni dhe një numër të madh pyetjesh.

Teoria dominuese e ndjekur nga ndjekësit e QAnon është se divorci është rezultat i Melinda Gates që në të vërtetë është një burrë. Në fakt, ideja që Melinda Gates është zëvendësuar disi nga një klon mashkull është përhapur nëpër qarqet e QAnon për disa kohë.

Por kjo ishte vetëm një nga shumë teoritë që përpiqeshin të shpjegonin divorcin. Shumë fotomontazhe bazohen në pretendimin se Melinda Gates po e lë burrin e saj për një “mjek të vërtetë”, duke përhapur kështu një meme që tregon një version të posterit për filmin Pretty Ëoman me protagonistë Richard Gere dhe Julia Roberts.

Në vend të kësaj, titulli i filmit është Pretty Ëuhan, dhe rolet kryesore luhen nga këshilltari mjekësor i presidentëve të SHBA Anthony Fauci dhe Melinda Gates.

Në Gab, Telegram dhe GreatAëakening, teoria po përhapet se divorci është vetëm një mashtrim për të mbrojtur pasurinë e madhe të një çifti, edhe pse Bill dhe Melinda Gates u zotuan të dhuronin gjysmën e pasurisë së tyre para se të vdisnin, transmeton portali arbrtesh.info

Megjithatë, ndjekësit e QAnon pretendojnë se ish-Presidenti amerikan, Donald Trump, do të kthehet për të marrë hak për krimet e pretenduara nga Gates.

“Ata po divorcohen për të siguruar një pjesë të parave të tyre sepse Trump do të marrë paratë e Bill Gates për krime kundër njerëzimit,” shkroi Susan, një anëtare e kanalit Telegram.

Në videon e saj të fundit, Jones pretendon se Melinda Gates u largua nga burri i saj sepse e kuptoi se ajo “do të vriste më shumë njerëz sesa Hitlerin”. Në fund të fundit, koha e divorcit nga Gates shihet si pjesë e një vëmendje të madhe nga rishikimi i zgjedhjeve të Qarkut Maricopa, rezultatet e të cilave, ndjekësit e QAnon besojnë pa arsye, do ta rikthejnë Trump përsëri në pushtet, përfundon Vice./arbresh.info/

Lajmet më të lexuara