Google ADS

Shkenca e zbulon se njerëzimi e ka origjinën nga Eva dhe Adami

21:06 | 25 Nëntor 2018

Miti se Eva dhe Adami ishin njerëzit e parë në Tokë është vërtetuar edhe shkencërisht, duke shtuar se të gjithë njerëzit janë pasardhës të një çifti të vetëm.

Shkencëtarët kanë thënë se ne kemi dalë nga një çift i vetmuar, të cilët kanë jetuar rreth 100 mijë deri në 200 mijë vjet më parë, pasi një ngjarje katastrofike e fshiu pothujase të tërë racën njerëzore, transmeton portali arbresh.info

Gjetjet janë bërë nga shkencëtarët që kanë analizuar “bar kodet” e gjenetikës të pesë milionë kafshëve, duke përfshirë edhe njerëzit.

Sipas këtij studimi del se me ADN të njejtë jetojnë edhe nëntë llojë të tjera të kafshëve.

Sipas Biblës, Adami dhe Eva u zgjodhën si njerëzit e parë për të jetuar në Tokë dhe konsiderohen që ishin prindërit e parë.

Studimi që erdhi në këtë përfundim u udhëhoq nga Mark Stoeckle dhe David Thaler nga Universiteti i Bazelit, Zvicër.

Ata arritën në përfundimin se 90% e të gjitha llojeve të kafshëve të gjallë vijnë sot nga prindërit që të gjithë filluan të lindnin afërsisht në të njëjtën kohë, më pak se 250 mijë vjet më parë,  duke hedhur në dyshim modelet e evolucionit njerëzor.

“Ky përfundim është shumë i habitshëm”, tha Thaler, “dhe unë do të luftoja kundër aq sa mundja”.

“Në një kohë kur njerëzit vendosin aq shumë theks në dallimet individuale dhe grupore, ndoshta duke të kalojnë më shumë duke parë se sa shumë i ngjajnë njëri-tjetrit dhe pjesës tjetër të kafshëve”, tha Stoeckle.

Raporti i ri i ekspertëve në Universitetin Rockefeller së bashku me Universitetin e Bazelit botoi gjetjet e jashtëzakonshme në Evolucionin e Njeriut.

Ata minuan njohuri të të dhënave të mëdha nga bazat e të dhënave gjenetike në rritje në botë dhe shqyrtuan një literaturë të madhe në teorinë evolutive, duke përfshirë Darvinin.

Zhdukja e fundit e njohur ne e dimë ishte gjatë kohës së dinosaurëve 65 milionë vjet më parë, duke hapur mundësinë e një procësi të inkuadruar të evulocionit njerëzor ku vdesi.

Njerëzit janë gjithashtu çuditërisht të ngjashëm me jo vetëm çdo njeri tjetër, por çdo specie tjetër./arbresh.info/

Shpërndaje në rrjete sociale

Të ngjashme