Nga viti 2030 robotët do të kenë “emocione të vërteta”

17:46 | 28 Prill 2018

Jemi vetëm pak vite larg kur do të evuloj teknologjia e robotëve, të cilët deri në vitin 2033 parashihet që të ndjejnë! Kështu mendon Dr Ian Pearson i cili thekson se jemi vetëm disa vite larg nga robotët që do të kenë “emocione të vërteta”.

Sipas tij popullsia robotike e Tokës do të rritet në 9.4 miliardë në 30 vitet e ardhshme dhe do të kapërcejë njerëzimin deri në vitin 2048. Por kjo mund të ndodhë edhe më herët.

“Sot popullsia globale e robotëve është ndoshta rreth 57 milion. Kjo do të rritet shpejt në të ardhmen e parashikueshme, dhe nga 2048 robotët do të arrijë njerëzimin. Nëse lejojmë përshpejtimin e mundshëm të tregut në prodhimin e tyre, kjo mund të ndodhë që në fillim të vitit 2033”, ka thënë Dr Paterson, nga Universiteti i New York-ut. /Indeksonline/

Shpërndaje në rrjete sociale

Lajmet më të lexuara