Google ADS

Nga e ka origjinën shprehja “Muaj mjalti”?

14:59 | 2 Maj 2024
K.B

E kush nuk e ka dëgjuar apo thënë shprehjen “muaj mjalti” për një çift të sapomartuar.

Çiftet tani zakonisht pyeten se ku do të shkojnë në muajin e mjaltit kur përmendin udhëtimin e tyre pas dasmës. Por nga lindi në të vërtetë kjo frazë.

Pra, le të kthehemi në shekullin V pas Krishtit dhe në kohën kur çiftet pinin një pije alkoolike me ngjyrë të artë e ngjashme me verën e bërë nga mjalti dhe uji.

Në mesjetë, të porsamartuarve e konsumonin për një muaj – mëngjes, mesditë dhe natë – sepse konsiderohej si afrodiziak dhe se ndihmonte ngjizjen.

Shpërndaje në rrjete sociale