Njihuni me matematikantën numër një në botë! (VIDEO)

17:32 | 5 Mars 2015

Esther Okade është studentja më e re në botë. Esther nga Britania e Madhe është regjistruar në Universitetin e Hapur dhe thotë se dëshiron të doktorojë e pastaj të hapë një bankë të veten.

Tashmë vetëm 10 vjeç ajo është një fëmijë dhe pse kohën e lirë e kalon si të gjithë bashkëmoshataret e saj, dallimi është se ajo është regjistruar në studimet universitare për matematikë akoma pa mbaruar shkollën fillore.

Që në moshën 6 vjeçe vajza ka pasur notë kaluese për shkollën fillore të mbaruar, gjithashtu dhe vëllai i saj është matematikan i shkëlqyeshëm.

Nëna e tyre Omonefe ua mban orët në shtëpi dhe atje është pothuaj si në shkollë. Ndërkohë Esther nuk është britanikja e parë e re që është pranuar studime, në vittin 1981″>1981 ishte Ruth Lorens, 10 vjeçe, në vitin 1981″>1981, ishte personi më i ri i pranuar në Universitetin e Oxfordit. /albeu

https://www.youtube.com/watch?v=rNKUleJKGEY

Shpërndaje në rrjete sociale