Google ADS

Kopshtet Butchart, provë e marrëdhënies së njeriut me mjedisin

11:47 | 10 Mars 2015

Kopshtet Butchart Vankuver janë shembulli ekzakt i projektit të suksesshëm të bonifikimit dhe një nga shembujt tepër interesant të bashkëpunimit të njeriut me natyrën.

Marrëdhëniet e njeriut me natyrën dhe tokën kanë shembuj tepër interesante të bashkëpunimit.

Kopshtet Butchart janë shembulli ekzakt i projektit të suksesshëm të bonifikimit. Toka, e përdorur për vite me radhë nga fabrika e çimentos” Portland”, në 1904-ën e kishte ezauruar vlerën e saj si një gurore.

Gruaja e pronarit të fabrikës së çimentos, Jennie Butchart, e mbushi hapësirën me dhe të marrë nga fermat e afërta.

Vizioni i saj u zgjerua deri në 22 hektarë e mbushur me 700 lloje bimësh që lulëzojnë gjatë gjithë verës.

7489278454utchartankuver3

 

Shpërndaje në rrjete sociale