Google ADS

5 Gjërat që duhet të dini për Indinë

15:18 | 8 Mars 2015

India ka 1 Miliard e 237 milion banorë. Sipas një studimi nga SHBA mendohet që në vitin 2028 popullsia e Indisë do të jetë rreth 1 Miliard e 450 milion banorë që do ta bëjë vendin e parë në botë për nga popullsia.

Demografia e Indisë ka një rekord në vete. Lëvizjet e popullsisë nga fshati në qytet zënë vëndin e parë në botë. Në zgjedhjet e fundit elektoralë në Indi kanë votur 553.8 milion persona.

Cdo ditë ne Mumbai dorëzohen 200,000 vakte dreke vetëm nga shpërndarësit e ushqimit me biçikleta

Populli indian është populli më i ri në botë me një mesatare 26 vjeç për person. Duke e krahasuar me vendet e tjera të botës po ashtu edhe Japoninë që ka një mesatare 48 vjeç për person ( i cili është dhe shtëti më i vjetër në botë ) India zë vëndin e parë për popullsinë më të re në botë.

Me 1100 filma të prodhuar në vit India zë vëndin e parë në botë për prodhimet kinematografike, e ndjekur nga Nigeria dhe SHBA . Vetëm në Mumbai prodhohen rreth 200 filma në vit. Kjo është një mesatare shumë e lartë e krahasuar me vendet e tjera të botës.

Shpërndaje në rrjete sociale