Google ADS

Therret copë copë Shkrimtari nga Bangladeshi

15:44 | 27 Shkurt 2015

Avijit Roy, një shkrimtar i njohur i cili jeton ne SHBA kishte marr rrugën për në Bangladesh së bashku me gruan e tij në qytetin  Dakka, për një panair te librit ku ata pësuan një tragjedi të madhe aty.

Avijit Roy ishte ateist, avokat i sekularizmit, u sulmua pasi doli nga panairi i librit së bashku me gruan e tij të cilët pësuan shumë keq.
Raportohet që askush nuk është arrestuar por, policia thotë që janë duke investiguar një grup lokal islamik.

Qindra student janë mbledhur në Dakka për të shfaqur dhimbjen e vdekjes së këtij shkrimtari.

Familja e Zt. Roy kanë thënë që ai kishte marr disa kërcënime pasi që publikoi disa artikuj rreth promovimit të mendimit sekular, shkencës dhe rreth problemeve sociale në gjuhën e tij Bangali.

Ueb-sajti i të ndjerit ishte i bllokuar ditën e premte.

Ai ka mbrojtur ateizmin në postimin e tij të fundit në Facebook, duke thirrur “ Koncept racional rreth kundërshtimit të besimit joshkencor dhe besimit irracional”.

Shpërndaje në rrjete sociale