Stuhia tropikale Elsa i afrohet Kubës, evakuohen mijëra njerëz

22:59 | 4 Korrik 2021

Autoritetet kubane evakuuan 70 000 sot për shkak të frikës se një stuhi tropikale që po i afrohet bregdetit të vendit mund të shkaktojë shira të mëdha dhe përmbytje.

Të paktën tre njerëz humbën jetën kur stuhia goditi Karaibet.

Autoritetet kubane kanë siguruar strehim për njerëzit dhe ata do të bëjnë çmos për të siguruar të korra kallam sheqeri dhe kakao përpara stuhisë.

Rreth 400 njerëz që jetonin në male u fshehën në shpella.

Elsa ndodhet rreth 80 kilometra në veri të Xhamajkës këtë mëngjes. Stuhia pritet të dobësohet para se të godasë Kubën.

Të ngjashme