Pse rrugët në Katar janë me ngjyrë të kaltër?

21:30 | 18 Dhjetor 2022

Edhe pse Doha ka një sistem të ri metroje si dhe një rrjet të gjerë autobusësh, në përgjithësi Katari ende mbështet fuqimisht trafikun e veturave.

Ndërsa ju ndoshta tashmë dini gjithçka për futbollin dhe Kupën e Botës FIFA 2022 në Katar, mund të mos e dini se si duken në të vërtetë rrugët dhe rrugët në Katar. Dhe pse disa janë me ngjyra?

Edhe pse Doha ka një sistem të ri metroje si dhe një rrjet të gjerë autobusësh, në përgjithësi Katari ende mbështet fuqimisht trafikun e veturave.

Ngjyrosja e rrugës me të kaltër në Katar i ka paraprirë vendimi i administratës së qytetit të Dohas për të luftuar kundër të nxehtit ekstrem. Gjithçka nisi me një projekt eksperimental në vitin 2019 në një rrugë 200 metra të gjatë dhe tani është shtrirë edhe në rrugë të tjera.

Ideja është të ulet temperatura e asfaltit dhe e zonës përreth. Në temperaturat lokale deri në 50 gradë Celsius, asfalti i zakonshëm i errët ka një temperaturë prej 20-25 °C më të lartë se temperatura e ambientit. Thjesht sepse ngjyra e zezë “tërheq” më shumë nxehtësi.

Shpërndaje në rrjete sociale