Google ADS

Kazakistani do të udhëheqë vlerësimin e investimeve në Azinë Qëndrore

17:17 | 8 Mars 2015

Sipas një hulumtimi analitik të byrosë së ekspertëve “Minchenko Consulting” i cili është botuar kohët e fundit, Kazakistani është vendi kryesor për vlerësimin e investimeve në Azinë Qendrore, raporton BNews.kz.

Rreziqet e stabilitetit të brendshëm dhe jashtëm të regjimeve politike në Azinë Qendrore, të industrisë, legjislacionit vendas me investitorët, transparenca dhe stabiliteti i “rregullave të lojës” në raportin e ekspertëve është konsideruar “Vlerësim i rrezikut politik për investitorët e huaj në Azinë Qendrore: Një Analizë Krahasuese” për 2014.

Sipas studiuesve, gjatë vitit të kaluar rreziku për investitorët e huaj u rrit praktikisht në të gjitha vendet e rajonit. Megjithatë, pavarësisht nga kjo, Kazakistani është një lider rajonal në investime. “Rreziqet e investimit në vendet e tjera të Azisë Qendrore tejkalojnë seriozisht rreziqet e investimit në Kazakistan. Edhe Turkmenistani që qëndron në vendin e dytë ka rrezik më të lartë të investimit” thotë raporti.

Kazakistani është një pikë referimi për vendet e tjera të rajonit me kushte të favorshme të mjedisit për investitorët e huaj. Sipas shumicës së ekspertëve, përveç burimeve të konsiderueshme natyrore (vajit, uraniumit, metaleve), legjislacioni liberal (në krahasim me ate rajonal) dhe sistemi efektiv i kontrollit është formuar për shkak të kushteve të favorshme të mjedisit./arbresh.info/

Shpërndaje në rrjete sociale