Google ADS

ISIS dhe Twitter! (FOTO)

01:47 | 7 Mars 2015

Përkrahës të Shtetit Islamik kanë përdorur të paktën 46,000 llogari në Twitter në fund të vitit 2014, sipas një raporti të Institutit Brookings me bazë në Washington.

Sipas kësaj analize, mbështetësit tipikë të militantëve ndodhen në territore të Irakut dhe Sirisë.

Shumica e suksesit të medias sociale të Shtetit Islamik, thuhet në raport, mund t’i dedikohet 500 deri 2 mijë përdoruesve aktivë.

“Kompanitë e mediave sociale dhe qeveria amerikane duhet të bashkëpunojnë për përgjigjen e duhur ndaj ekstremizmit në mediat sociale”- thuhet në përmbledhjen e raportit 68-faqesh të Institutit Brookings. (VOA)

Shpërndaje në rrjete sociale