Ish kryeministri i Kroacisë Ivo Sanader është i bindur se Grabar do ta falë

20:23 | 4 Mars 2015

Ivo Sanader, pas tre vjet e gjysmë në agoni dhe vuajtje të paraburgimit, me një aktgjykim përfundimtar për tetë vite burgim, më në fund sheh dritë në fund të tunelit. Shpresa e tij e shpëtimit është Kolina Grabar Kitaroviç, presidentja e re kroate. Sanader, me fitoren e saj shpreson të gjejë një zgjidhje për veten. Ai është i bindur se ajo ta falë dhe të do të shkurtojë qëndrimin e tij në burg.

Kryetari i shtetit ka fuqinë për të falur dhe ketë për ketë gjë do të vendosë personalisht. Për një veprim të tillë ajo nuk ka nevojë për miratimin e askujt. Presidenti çdo vit zgjedh në mesin e qindra kërkesave atë që do të shpërblejë. Për këtë vendim nuk ka kritere të përcaktuara qartë, është vetëm vlerësim i pavarur i Presidentit.

Shpërndaje në rrjete sociale