Google ADS

Hamasi dhe Xhihadi Islamik u përmbahen kushteve për propozimin e armëpushimit

20:05 | 10 Qershor 2024
D.H

Grupet militante Hamasi dhe Xhihadi Islamik kanë thënë se po i mbajnë kushtet e tyre për të pranuar çdo propozim për armëpushim në Gaza.

Kushtet e tilla përfshijnë fundin e konfliktit në rajon dhe tërheqjen e plotë të të gjithë ushtrisë izraelite.

Më parë, sekretari amerikan i Shtetit Antony Blinken tha se Hamasi ishte “i vetmi i jashtëzakonshëm” në mospranimin e marrëveshjes me tre fraza të armëpushimit të presidentit të ShBA-së Joe Biden që synonte lirimin e pengjeve të mbetura dhe lëvizjen drejt përfundimit të luftimeve.

Komentet e tij u cilësuan “të njëanshme ndaj Izraelit” nga një zyrtar i lartë i Hamasit, raporton Sky News./kk

Shpërndaje në rrjete sociale