Google ADS

EUAM Ukrainë: Vazhdohet misioni, miratohet buxheti

14:23 | 20 Nëntor 2017
arbresh.info

Më 20 nëntor, Këshilli i Bashkimit Evropian zgjati mandatin e Misionit Këshillues të Bashkimit Evropian (EUAM) në Ukrainë deri më 31 maj 2019 dhe miratoi një buxhet prej 32 milionë euro për 18 muajt e ardhshëm, shkruan arbresh.info.

Misioni Këshillëdhënës i Bashkimit Evropian për Reformën e Sektorit të Sigurisë Civile Ukraina, EUAM Ukraine, është vendosur që nga dhjetori 2014, me mandat për të mbështetur agjencitë shtetërore të Ukrainës në reformën e sektorit të sigurisë civile. Misioni është një nga elementët qendrorë të mbështetjes së zgjeruar të BE ndaj autoriteteve ukrainase në vitet e fundit.

EUAM synon të forcojë dhe mbështesë reformat në agjencitë shtetërore si policia, agjencitë e tjera të zbatimit të ligjit dhe sektori gjyqësor, veçanërisht zyra e prokurorisë.

Misioni ofron këshilla strategjike për autoritetet ukrainase, të mbështetura nga veprimtaria operacionale, duke përfshirë trajnimin, për të zhvilluar shërbime të sigurta të qëndrueshme, të përgjegjshme dhe efikase që forcojnë sundimin e ligjit.

Ky proces është hartuar në fund të fundit për të rivendosur besimin e popullit ukrainas në shërbimet e tyre të sigurisë civile, të cilat janë ngatërruar nga akuzat për korrupsion dhe neglizhencë.

EUAM është një mision civil i paarmatosur dhe jo ekzekutiv me selinë e saj në Kiev dhe pranitë rajonale në Lviv dhe Kharkiv, si dhe së shpejti në Odessa./arbresh.info/

Shpërndaje në rrjete sociale