Google ADS

Amerika ndërton bunker nuklear luksoz (FOTO)

09:59 | 18 Prill 2017

 Pas rritjes së tensioneve midis SHBA-së dhe Koresë së Veriut, amerikanët kanë ndërtuar një bunker nuklear luksoz, shkruan BBC, përcjellë arbresh.  

Bunkeri ndodhet pranë Savannah, në Georgia dhe përmban një dhomë moderne armësh dhe sistemin më të fundit CCTV.

I ndërtuar rreth 14 metër nën tokë, bunkeri ka në brendësi të tij edhe një teatër, dhoma lojërash dhe katër apartamente.

Sipas ekspertëve amerikanë, ky bunker modern është i aftë të përballojë një sërë kërcënimesh të mundshme, përfshirë shpërthimet bërthamore apo sulmet terroriste.

Aktualisht bunkeri nuklear përdoret si strukturë për trajnimin e personelit ushtarak dhe ka dalë në shitje si një shtëpi luksoze, e cila ofron një strehë të fundit të sigurt, për çdo familje.

Për çdo individ apo familje që dëshiron të jetë pjesë e sigurisë, duhet të paguaj hiç më pak se  17.5 milionë dollarë.

94k

1492472090_r7 _93867938_bunker7 _93867942_bunker9 _93867944_bunker10 _93878093_bunker8 1492472047_r1 1492472069_r3 1492472085_r6

Shpërndaje në rrjete sociale