10 presidentët e Amerikës që nuk kanë mbaruar fakultet (FOTO)

21:53 | 22 Mars 2017

Udhëheqësit e kombit mbajnë peshën e vendit mbi shpatullat e tyre, kështu që nuk është e paarsyeshme të presim nga ata që të kenë arritur një nivel më të lartë arsimor se sa një person mesatar.

Disa nga presidentët më me ndikim në historinë e ShBA-së nuk janë regjistruar fare në universitet e lëre më të kryejnë një të tillë, transmeton arbresh.info.

Edhe pse nuk kishin mundësi të merrnin një edukim të lartë, 10 nga presidentët me vendosmëri e me shumë punë kanë arritur deri në pozitën më të lartë shtetërore. Shumica nga ata kishin ardhur nga pozicionet ushtarake.

Edhe pse nuk patën diploma universitare, ata bënë një punë të shkëlqyer dhe gjithmonë i ditën vlerën edukimit./Arbresh.info

Ja cilët janë ata:

Andrew Johnson (1865-1869)

10

Zachary Taylor (1849-1850)

9

Millard Fillmore (1850-1853)

8

James Monroe (1817-1825)

7

Andrew Jackson (1829-1837)

6

Grover Cleveland (1885-1889 and 1893-1897)

5

William Henry Harrison (1841)

4

George Washington (1789-1797)

3

Abraham Lincoln (1861-1865)

2

Harry S. Truman (1945-1953)

1

Shpërndaje në rrjete sociale

Lajmet më të lexuara