Kryeministri: Jemi për fqinjësi të mirë me Serbinë, njohje reciproke dhe tregti të lirë

00:08 | 15 Dhjetor 2018

Kryeministri Ramush Haradinaj ka thënë se Kosovës është e gatshme të ketë fqinjësi të mirë me Serbinë.

“Dje ne e kemi paraqitë platformën ose draftin për dialogun me Serbinë. Ne jemi për fqinjësi të mirë, për njohje reciproke dhe tregti të lire”.“Ka kohë që Serbia po mundohet të na paraqes si jokonstruktiv në dialog, por ne jemi të gatshme për dialog”, ka thënë Haradinaj për Blic Interview.

Ai ka thënë se nga marrëveshja ndërmjet Kosovës dhe Serbisë fitojnë të dyja vendet“Fitojmë paqe, këtë ja japim Serbisë dhe këtë e fitojmë ne”.

Haradinaj ka ritheksuar edhe një here se taksa prej 100% ndaj produkteve serbe nuk do të hiqet derisa kjo e fundit ta njoh Kosovën.

Shpërndaje në rrjete sociale