Google ADS

Ministri Bajrami merr pjesë në përzgjedhjen e 54 nxënësve nga ATOMI

17:27 | 30 Maj 2015

Projekti ATOMI, i cili merret me identifikimin dhe përkrahjen e nxënësve me inteligjencë të jashtëzakonshme, ka bërë përzgjedhjen e 54 atomistëve të rinj, në kuadër të ciklit të katërt të funksionimit.

Projekti ATOMI gjatë këtij cikli, ka identifikuar nxënësit nga klasa VIII deri në të XII-ën, që përfshijnë të gjithë fëmijët e Shkollave të Mesme të Larta në Kosovë.

Ministri i Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë, Arsim Bajrami ka marrë pjesë në takimin e parë të të 54 të përzgjedhurve, në kuadër të këtij projekti, ndërsa ka thënë se është krenar me ta, por i zhgënjyer me kushtet që ofrojnë shkollat në Kosovë.

“Sa jam krenar me ju, aq edhe jam i zhgënjyer me kushtet që ju ofrojnë shkollat, pasi është e qartë se për fëmijët me inteligjencë nuk mjafton vetëm ajo që ju merrni nga shkollat, por nevojiten edhe kushte shtesë që ju të arrini të realizoni veten tuaj”, u tha ministri Bajrami 54 atomistëve të përzgjedhurve.

Ministri Bajrami, po ashtu shprehu mbështetjen e plotë të Ministrisë që ai drejton për Projektin ATOMI dhe kërkoi nga Projekti që të punojë edhe në identifikimin e hershëm të fëmijëve me inteligjencë të jashtëzakonshme, duke filluar qysh nga klasat e para të shkollimit fillor.

Bajrami u shpreh se synimi i ministrisë që ai drejton, është arsimi cilësor, me një theks te veçantë në arsimin e fëmijëve me inteligjencë të jashtëzakonshme dhe talentëve.

“Ju, atomistët do të jeni liderë të së ardhmes dhe do të jeni ndryshues të mentalitetit dhe të të menduarit në shoqërinë tonë”, u tha Ministri Bajrami nxënësve të identifikuar nga Projekti ATOMI.

Në kuadër të takimit, janë zbuluar po ashtu edhe të dhënat dhe rezultatet e ciklit të katërt të Projektit ATOMI.

Pas procesit të nominimit/aplikimit, të gjithë aplikuesit e ciklit të katërt, gjithsej 1028, i janë nënshtruar një procesi tre-fazësh të seleksionimit, i cili është realizuar përmes përdorimit të testeve të standardizuara të inteligjencës, me norma britanike dhe amerikane, që i bie se IQ e të përzgjedhurve është e krahasueshme me popullatën e këtyre dy vendeve.

Shpërndaje në rrjete sociale