Vakat: Kandidatët shqiptarë të hiqen nga partitë boshnjake

14:58 | 22 Maj 2017

Koalicioni VAKAT, pas publikimit të kandidatëve për deputetë në listën zgjedhore në Komisionin Qendror të Zgjedhjeve (KQZ), dhe verifikimi i faktit që në listën e koalicionit SDA-BSDAK, nga ana e Numan Baliq dhe Hilmo Kandiq, të paraqitura për vendet e garantuara ne Kuvend për komunitetin boshnjak, janë të përfshirë shumë pjesëtar të nacionalitetit shqiptar.

Vakat bën të ditur se është ankuar edhe në KQZ, tek presidenti i Kosovës, OSBE-ja dhe ambasadat me kërkesë që listat e këtilla të përjashtohen në përgjithësi apo të paktën nga ato të shkarkohen personat që i takojnë nacionalitetit shqiptar.

“Me këtë akt të Numan Baliqit me bashkëpunëtorin e vet, pasi që është përjashtuar nga shumica e popullit boshnjak të Kosovës – për të këqijat që i ka shkaktuar 17 vite me radhe, qëllimisht dhe drejtpërdrejt shkatërron sistemin e përfaqësimit të komuniteteve joshumicë në Kosovë në vendet e tyre të garantuara, ku për komunitetin boshnjak në Parlament janë tri vende. Ftojmë njerëzit e nacionalitetit shqiptar të listës SDA-BDSK të tërhiqen nga lista, që mos të lejojnë të jenë të keqpërdorur nga këta dy persona të cilët veç i kanë shkaktuar shumë dëme në marrëdhëniet shqiptaro-boshnjake e sidomos boshnjakëve në marrëdhëniet me bashkësinë ndërkombëtare”, thuhet në reagim.Ne jemi të vetëdijshëm se shumica e madhe e shqiptarëve nuk kanë asgjë kundër neve, njëjtë sikurse ne që nuk kemi asgjë kundër tyre, sepse ne bashkërisht po e ndërtojmë shtetin tonë të Kosovës”, thuhet në reagim.

Vakat bën të ditur se nëse e nuk mirret vendim i drejtë në KQZ, që nga ajo listë e kandidatëve te SDA-BSDK të shkarkohen personat e komunitetit shqiptar, do t’i drejtohen me padi Gjykatës së Lartë dhe Gjykatës Kushtetuese të Kosovës.

Lista e SDA-BSDAK

01.Numan Baliq

02.Hilmo Kandiq

03.Kaltrina Berisha

04.Sefket Hukiq

05.Ardian Nokaj

06.Ifeta Jakupi

07.Enis Haredini

08.Afrim Haziri

09.Jasmina Krasniqi

10.Gëzim Spahiu

11.Kreshnik Husaj

12.Arife. Berisha

13.Saranda Jakupi

14.Florim Rrudhani

15.Driton Zogu

16.Selma Muriq

17.Eshref Islamovic

18.Seki Kandiq

19.Bahtije Sylemani

20.Nihat Habibovic

21.Ardemina Hadic

22.Faton Gjukaj

23.Xhemajl Qadraku

24.Arben Haliti

25.Elzana Kandiq

26.Shkumbin Demolli

27.Edin Islamoviq

28.Nexhad Mumunovic

29.Nita Zhuri

30.Rafet Kojiq

Shpërndaje në rrjete sociale

Lajmet më të lexuara