Shkrimtari kosovar: Anton Çetta s’ka pasë lidhje me shkencë

17:46 | 10 Korrik 2018

Shkrimtari Ag Apolloni ka bërë një postim në llogarinë e tij në Facebook ku ka folur mbi debatin e fundit të bërë në lidhje me vendosjen/mosvendosjen e bustit të veprimtarit Anton Çetta pranë Institutit Albanologjik në Prishtinë
Apolloni thotë se Çetta ka qenë një pleqnar i cili ka bërë mbledhjen e përrallave, dhe që ka punuar në Institutin në fjalë, por që nuk e meriton të konsiderohet shkencëtar. Për këtë arsye, vijon ai, busti nuk meriton të vendoset pranë Institutit Albanologjik por në ndonjë vend tjetër në Prishtinë.

“Anton Çetta ka marrë rrogë në Institut, por nuk është Vladimir Propp. Ai thjesht ka mbledhur (më shumë ka kompiluar) përralla e anekdota. Më tutje, dorën në zemër, lidhje me shkencë s’ka pasë. “ – shkruan ndër tjerash ai.

Shpërndaje në rrjete sociale

Lajmet më të lexuara