Google ADS

KQZ: Votimi me kusht lejohet vetëm brenda komunës ku votuesi është i regjistruar

20:44 | 15 Tetor 2021
A Z

Zëdhënësi i Komisionit Qendror të Zgjedhjeve, Valmir Elezi, ka bërë të ditur se votimi me kusht është i mundur për një votues vetëm brenda komunës ku ai është i regjistruar si votues.

Sipas tij, votuesi i një komune nuk mund të votojë në komunën tjetër.

Postimi i plotë i tij:

Është e nevojshme të sqarojmë se votimi me kusht është i mundur për një votues vetëm brenda komunës ku ai është i regjistruar si votues.
Votimi me kusht nuk është i mundur nga njëra komunë në tjetrën. Pra, votuesi i një komune nuk mund të votojë në komunën tjetër.
Për dallim nga Zgjedhjet për Kuvend në të cilat e gjithë Republika e Kosovës është një zonë zgjedhore, në Zgjedhjet Lokale çdo komunë është një zonë e veçantë zgjedhore dhe në vendvotimet e asaj zone ka fletëvotime vetëm të asaj komune./arbresh.info/