KFOR-i për aksionin në veri: Policia e Kosovës kreu një operacion në zbatim të ligjit në tërë Kosovën

18:40 | 13 Tetor 2021

NATO ka mbështetur aksionin e sotëm të Policisë së Kosovës në veri të Mitrovicës.

Në një përgjigje nga KFORI-i për arbresh.info thuhet se ata kanë qenë në komunikim dhe dijeni të vazhdueshëm më të gjitha institucionet ne Kosovë.

“Policia e Kosovës po kryen një operacion të zbatimit të ligjit në të gjithë Kosovën. Misioni i KFOR-it i drejtuar nga NATO është në komunikim të vazhdueshëm me të gjitha institucionet përkatëse në Kosovë dhe me përfaqësuesit e Komunitetit Ndërkombëtar; dhe mbetet plotësisht i fokusuar në zbatimin e përditshëm të mandatit të tij në OKB – sipas Rezolutës 1244 të Këshillit të Sigurimit të Kombeve të Bashkuara të vitit 1999 – për të vazhduar sigurimin e një mjedisi të sigurt dhe të sigurt dhe lirinë e lëvizjes për të gjitha komunitetet që jetojnë në Kosovë. KFOR gjithashtu vazhdon të mbështesë zbatimin e aranzhimit të fundit për de-përshkallëzimin dhe rrugën përpara në Kosovën veriore të arritur midis Beogradit dhe Prishtinës, nën kujdesin e Dialogut Beograd-Prishtinë të lehtësuar nga BE”, thuhet në përgjigje.

Kujtojmë se Policia e Kosovës këtë të mërkurë ka realizuar një operacion policor në rajonin e Prishtinës, Pejës, Mitrovicës së Jugut dhe Mitrovicës së Veriut kundër kontrabandës me mallra. /arbresh.info/

 

Lajmet më të lexuara