Kosova nuk pranon levizje te kufinjeve, deklaron Vjosa Osmani

11:07 | 10 Qershor 2021

Presidentja e Kosoves, Vjosa Osmani, ka deklaruar ne vizitën e saj ne Estoni se Kosova eshte e përkushtuar ta vazhdoje rrugën e saj drejt dialogut, megjithëse Serbia ende nuk ka kërkuar falje per krimet e luftës.

Ajo gjithashtu theksoi se Kosova i ka vijat e saj te kuqe per çështjet te cilat nuk do te mund te diskutohet, nje nder to eshte edhe statuti i shtetit te Kosoves si shtet i pavarur dhe se çështja e lëvizjes se kufinjeve eshte e papranueshme.

“Kosova është e vendosur që të vazhdojë dialogun dhe ne kemi vazhduar të bashkëpunojmë me vendet fqinje, përfshirë Serbinë, e cila ende nuk ka kërkuar falje për krimet e kryera në rajon. Kjo fazë e dialogut është një kapitull i ri për Kosovën, por ne kemi linja të kuqë se çfarë nuk do të vihet në diskutim. Nuk e diskutojmë assesi statusin tonë final. Kosova është vend i pavarur.”

Po ashtu, lëvizjen e kufijve nuk do ta pranojmë në asnjë mënyrë. Nuk do të pranojmë në Kosovë as modele si ajo e Republikës Serbe në Bosnjë, sepse ne duam ta mbrojmë Kosovën. Këto koncesione ne i kemi bërë me planin e Ahtisaarit. Një çështja e rëndësishme është edhe ajo e personave të zhdukur. Serbia duhet të tregojë se ku janë të zhdukurit”, ka deklaruar ajo.

Vjosa Osmani po qëndron ne nje vizite dy ditore ne Estoni ku pjese e agjendës se saj janë edhe takimet me liderët  shtetëror, presidentin e parlamentit, Juri Ratas dhe kryeministren Kaja Kallas.

Shpërndaje në rrjete sociale

Lajmet më të lexuara