Kush ka përparësi në këtë kryqëzim?

11:13 | 12 Maj 2021

Një ilustrim interesant është shfaqur nëper mediat sociale, duke paraqitur situatën e krijuar në një trafik.

Dhe siç ndodh zakonisht kur njerëzve u kërkohet mendimi dhe ka pasur një debat të vërtetë në komentet se kush ka të drejtën e kalimit në kryqëzim, por edhe pse është kështu, transmeton portali arbresh.info

Si mendoni ju?

Ja cila është zgjidhja:

Dihet mirë – nëse automjeti kthehet majtas, ai ka detyrimin të kalojë automjetin që mban drejtimin e lëvizjes. Dhe kjo është pikërisht rasti në këtë ilustrim.

Shenjat mbi semafor mund të mashtrojnë shoferin, megjithatë, duke marrë parasysh që semafori tregon jeshile, është e qartë që makina ka të drejtë kalimi dhe jo autobusi.

Në rast se semafori nuk funksionon, autobusi do të kishte një avantazh, sepse kjo është ajo që tregojnë shenjat e trafikut. Më në fund, në rast se nuk ka sinjalizim, do të zbatohej rregulli i kthimit në të majtë, kështu që autobusi do të duhet të kalojë makinën./arbresh.info/

Shpërndaje në rrjete sociale

Lajmet më të lexuara