Shqipëri: Shkon në 100 numri i banesave të dëmtuara nga tërmeti

10:29 | 31 Tetor 2021

Ka shkuar në 100 numri i banesave ë dëmtuara nga tërmeti 4.7 ballë të shkalles rihter, i cili goditi ditë më parë Bulqizën në Shqipëri

Sipas Instituti i Gjeoshkencave, Energjisë, Ujit dhe Mjedisit (IGJEUM) nga e premtja deri të shtunën janë regjistruar edhe 7 lëkundje të tjera me magnitutë të ulët.

Njoftimi i plotë:

Informojme per situaten pas termetit te dates 29.10.2021 qe preku qarkun Diber, nga institucioni i Prefektit ne komunikim me MC te bashkise Bulqize, bazuar ne situaten e krijuar nga raportimet nga njesite administrative te kesaj bashkie ku u raportuan deme ne disa banesa per te cilen u ngriten 3 grupe pune per kete qellim, ku nga verifikimet ne terren u konstatuan te demtuata 100 banesa, nga te cilat 60-70 banesa te dëmtuara lehte dhe 30 banesa me demtime te mesme te shoqeruara me kerkesat e qytetareve sipas Njesive Administrative te ndara si me poshte vijon;

Nj.Adm.Shupenze-25 banesa.

Nj.Adm.Zerqan-22 banesa.

Nj.Adm.Fushë-Bulqize -18 benrsa.

Nj.Adm.Gjorice -11 banrsa.

Nj.Adm.Ostren-9 banesa.

Nj.Ad.Trebisht -6 banesa.

Nj.Adm.

Martanesh -6 banesa.

Nj.Adm.Bulqize -3 banesa.

Grupet e verifikimit te Bashkise Bulqize janë në terren për verifikimin dhe vlersimin e demeve ne teritor./arbresh.info/

Shpërndaje në rrjete sociale

Të ngjashme